Sunday, 15 March 2015

Phillip Island dan hari Ceria!


9 June 2014..Happy Birthday Princess Victoria and Happy Birthday to me!!Cik Nun sebenarnya pilih bulan june sebab nak rasa sendiri sambut birthday di negara orang.Asik lihat geng-geng blogger lain jer sambut birthday dekat negara orang Cik Nun pun nak merasa.hahaha.Pepagi lagi Cik Nun jalan dengan ayah ke kedai travel agent tu.Bila masuk ja kedai tu Cik Nun duduk depan kaunter tiba-tiba pemandu pelancong pun masuk dalam kedai.Dia pun soal hye young lady how are you?where you come from?terus Cik Nun jawab ya Malaysia!tetiba dia balas apa khabar?Cik Nun lihat muka dia dan senyum dalam hati plak memang dah agak mesti ayat tu ja apek ni taw.Dah dia lihat Cik Nun senyum dia pun kata “saya orang Singapore”.Ah sudah apek ni taw cakap melayu!selamat tak merepek cakap melayu dengan dia tadi.Pada orang Malaysia yang rasa nak datang boleh la join ngan travel agen ni.Tak pulun nak liat lidah cakap omputehhh kan!hehe.Bila lihat ja transport yang kami naik dari jauh Cik Nun dah senyum panjang.Memang puas hati sebab kami naik bus travel yang kecik.Tak ramai orang pun tak salah Cik Nun boleh muat dalam 20 orang.Syukur sebab tak rasa bising

   
Ok first stop hari ini adalah Phillip Island Chocolate Factory.



Masa sampai ja Cik Nun lihat sekeluarga orang melayu.Ayah Cik Nun pun mula la sembang dengan salah sorang tu.Cik Nun asik lihat ja sorang laki ni.Macam penah lihat tapi tak ingat siapa.Lepas agenda puas snap picture dekat luar Cik Nun pun masuk dalam kawasan kilang bahagian jual coklat.Cik Nun tak masuk pun kilang untuk lihat cara buat coklat ni. Masa masuk kedai kepala otak asik fikir lagi siapa laki tadi rasa tak puas hati plak selagi tak dapat teka.siapa laki tu.Akhirnya dapat pun jawapan.Siapa peminat tegar Pencetus Ummah?angkat tangan sat.hehe.Ya lelaki tadi adalah PU Hafiz.Kecik ja dunia ni kan.
 
Orang-orang dalam picture Cik Nun sorokkan yer...jaga privasi orang lain..

kasut buat dari Coklat..dasyattt

Stop kedua salah satu mimpi Cik Nun tapi bukan mimpi sebab cubit paha terasa.hehe.Cik Nun nak peluk dengan kangaroo akhirnya dapat juga.Kami ke Maru Koala & Animal Park.


Ok dekat sini memang best walaupun pada mulanya Cik Nun rasa takut bila nampak kangaroo datang lompat dekat Cik Nun,tapi tak semua yang serbu datang sebab semua pakat nak rest ja.Maybe dah terlalu puas makan.Ok sikit ja picture boleh upload sebab semua picture dalam phone dan yang sakit hati bila balik Malaysia Cik Nun tak transfer pic tu semua dalam laptop phone kena virus abis rosak memori card..waaaa abis semua pic Cik Nun!!!Ni haa kangaroo n koala yang suka tidoq ja keja


Last stop for today Phillip Island nak tengok penguin.Jom layan pic yang Cik Nun Snap dalam perjalanan ke Phillip Island nih.

 
Dah sampai tak dapat nak snap picture sebab nak jaga haiwan ni yang makin pupus.Korang agaklah kan bila kata “JANGAN” orang akan ikut ke tak?lagi kata jangan lagi lah nak buat kan?hahaha.Sebenar Cik Nun ada lah nak snap picture guna phone sebab tak guna flash pun so apa salahnya?setahu Cik Nun mata penguin akan rosak sebab flash camera.So niat jahat pun datang.Baru sekeping Cik Nun snap!ceng..ceng..ceng..ketaq satu badan.kenapa yer?Cik Nun kena jerkah kauu kauu punya dengan sorang omputeh nih.dengan selamba jalan cepat-cepat buat muka bodoh tak toleh dah belakang!haha padan dengan muka Cik Nun nak sangat buat jahat.So moral of the story is..Jangan lah buat okey.Cik Nun kira selamat sebab kena marah dengan pelancong.Kalau kena dengan pegawai dekat sana alamatnya kena bayar denda.Berapa tak ingat tapi memang banyak lah senang cerita.Owh ya..sebelum lupa pada yang nak datang sini make sure pakai baju tebal okey sebab sejuk sangat ketaqqqq badan Cik Nun!haa tudia kua dah bahasa penang.hehe.
Masa balik dekat City Cik Nun dengan ayah lapar sangat.Cik Nun ajak ayah makan dekat Lord of The Fries.Makan pun sebab nak rasa ubi kentang yang sering geng-geng blogger kata kan.Ya sedap la juga.Mana tak nya Ayah Cik Nun belanja birthday girl.gila tak sedap.hehehe.Dekat belakang kedai ni ada kedai kebab.Kebab dia sangatlah besar makan share pun cukup
share berdua ngan ayah Cik Nun
 ok...SAMBUNG nanti tatata...

28 comments:

  1. hehehe bace pasal tempat2 ni dalam blog PLM.. skarang bace kat blog Cik Nun pulak..
    nak tulis kat blog sendiri belum ada kesempatan hehe.. CT nak pelok kangaroo and koala..!! nak dukung koala kuat tidur tu.. geram ngat haih.. tido saja kerja..

    patutlah bus pelancong tu ada tulisan cina.. apek singapore rupanya ehehe..
    syiok lah Cik Nun jalan2 time bday ehehe.. jadi princess dat day semua ayah banje =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT,Syok memang lah syok sambut bday d negara orang..tapi sebenar sambut sendiri di negara sendiri lagi syok.haha..

      Takpa one day sampai la CT dekat sana..amin..

      Delete
    2. CT ada kawan study di melbon.. lama dah dia ajak.. bleh duduk rumah dia. dahla tahun dpan nak balik dah.. huurm.. kalo ada rezeki murah bleh pi hihi..

      Delete
  2. Lawatan ke Maru tu memang berbaloi, sebab dapat beramas mesra dengan kangaroo yang jinak2 kat situ. Tapi kat penguin parade agak kecewa sikit...sungguh2 kita pergi tepi laut nak tengok... nampak halus je... tapi akhirnya terkedek2 penguin tu sampai kat atas lalu depan mata...

    Sabo je CT... nanti giliran CT akan sampai juga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT..jom kita buat trip ke Melbourne :-) jelly sama Cik Nun dan PLM nih

      Delete
    2. PLM dkt penguin parade kenangan hitam tak dapat Cik Nun lupa..waaaa!! Tp dekat Maru memang best.siap dapat pegang baby kangaroo dlm poket mak dia.n mak dia tak marah pun..picture dah kena virus tak dapat nak uplode..ToT

      Delete
    3. penguin..!! ya allah comel.. hehe pngalaman tu Cik Nun.. n pringatan buat kami. hehehe..

      Akak JM : nak nak..!! tp kalo bleh p pun around bulan 10/11 ehehe.. n lebih tepat kalo tabung penuh

      Delete
    4. amin amin.. mari semua doakan CT hihihi..

      Delete
  3. Cik Nun..berapa pakej dengan Apek Singapore tu, mcm mana nk booking, servis mantap tak..pernah baca dari kawan yang ke sana semua travel agent yg dorang dpat x BEST!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak JM ni pakej paling murah leh dapat..kak JM cuba baca balik entri ari ptama Cik Nun..ada Cik Nun bagitaw..travel agen ni bagus gak la..

      Delete
  4. cik nun, saya pun sambut birthday kat melben tahun lepas haha..
    cantik kan The nobbies tu, Phillips island memang cantik la sangat. Kami tak pergi Maru, tapi pergi dekat yang lagi satu, semua binatang ada. koala sekor dua je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh ya ka...give me5..hehehe...yup masa nak ke phillips island memang cantik.koala tak nampak sangat.sikit ja

      Delete
    2. Tahun ni giliran aku lak sambut birthday kat Melbourne. Nak juga merasa ala2 royal birthday kan.

      Delete
    3. Oit! Bday bulan 6 gak ker..hehehe..enjoy beb!

      Delete
    4. aaaa Kak Bibie da nampak da tu next trip ke mana.. nak ikut dalam luggage ehehehe..

      Delete
  5. kena marah di omputeh? hahaha...

    ReplyDelete
  6. Best baca post ni..follow di sini..follow sis ya.
    http://awazans.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. syoknye melancong...kite melancong blog2 dulu, baru melancong btol2..hehe ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama lah Cik Nun dulu...melancong blog2 orang dulu..hehehe

      Delete
  8. Happy Birthday Cik Nun. sudah lewat hampir setahun. semoga Cik Nun sukses selalu ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. gunadi- hehehe tq ya!! Semoga kamu pun sukses selalu ya!!

      Delete
  9. ha..ha.. cik nun.. happy besday mrasa jugak la.. sambut kat ngara org..
    btw kena jerkah... itulah ambil lagi gmbar penguin.. no flash.. pun
    btw pktaan dilarang tu lah rasa lagi nak he..he :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..ingat nak snap tunjuk kat kuaga di rumah ni..nak tunjuk brapa comel penguin tu.tapi sama ja comel macam penguin dekat langkawi

      Delete
  10. hai girlfren ahahaha.. mai singgah ketuk pintu rumah..
    tunggu entry baru..

    ReplyDelete
  11. seronoknya dapat jumpa kangaroo,comel kangaroo :-)

    ReplyDelete
  12. Hello Travelers!
    Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Anda bisa dengan bebas share music, foto-foto atau video travel dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)
    Silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    ReplyDelete